BREW

Ons koffie avontuur

Met alle kennis van koffie op zak besloten wij dat onze huis blend niet enkel van de beste kwaliteit moet zijn maar ook uit eerlijke bonen moet bestaan.  Het karakter van de koffie moet dicht bij dat van onszelf staan. Als wij het thuis niet willen gebruiken dan zullen wij het hier niet verkopen, zo zal de passie voor ons eigen product nooit doven.
De Italiaanse koffiecultuur spreekt elke liefhebber aan en hier zijn wij onze reis op zoek naar de beste koffie dan ook gestart. In het stadje Turijn, in de omgeving van Milano waar de familie Costadoro al ruim 120 jaar de Noord-Italiaanse koffiebranderij Caffe Costadoro beheert.
Het warme onthaal en de typisch Italiaanse gastvrijheid van dit familiebedrijf rijmt volledig met het thuisgevoel dat wij zo graag wilden creëren.
De charme van de eeuwenoude ambacht achter het proces van koffiebessen telen, met de hand plukken, sorteren, wassen, drogen, verschepen, branden en tot slot blenden geeft het gevoel dat je een wereld verwijderd bent van alle commercie rondom grote merken. Terwijl wij getuigen zijn van de productie achter een waar begrip.
Door de prachtige balans tussen non-machinale ambachten en de meest moderne technieken onderscheiden zij zich van elk andere koffiebranderij.
En zo blijkt ook nadat zij driemaal zijn bekroond met de titel “Beste Koffie van Italië”.
Toen bleek dat de Respecto melange naast deze mooie titel ook het biologische en Fair Trade keurmerk draagt werd onze keuze voor de huis blend definitief.
Intussen beschikken wij over een geweldig en gevarieerd assortiment koffiebonen. Kom gerust langs bij ons in de winkel voor advies!

BREW

Coffee

Time 4 Espresso

Home