BREW

De veelzijdigheid van thee

Thee… het op één na meest gedronken beverage ter wereld naast water biedt verrassend veel mogelijkheden en onverwachte smaaksensaties.
Ook de keuze voor onze theesoorten bracht ons naar Italië, ditmaal naar een klein dorpje nabij Florence waar de familie Carrai in 1961 thee en de cultuur van thee introduceerde aan Italië, toen dit nog haast onbekend was.
Als hulde aan zijn reis naar Japan heeft oprichter Alfredo Carrai de naam La Via Del Té bedacht, vertaald “De Weg Van De Thee”.
Zonder enige toevoeging van kleur-, geur- of smaakstoffen creëren zij prachtige theemelanges waarvan een aantal het Biologisch keurmerk mogen dragen.
De natuurlijke, frisse, fruitige, zoete, aardse en winterse geuren geven een puur en nostalgisch gevoel dat je verleid tot proeven. Het maakt je bewust van het extreme verschil tussen puurheid en de velen chemische aroma’s waar wij tegenwoordig zo gewend aan zijn geraakt.
Het drinken van verse thee is dan ook een zalig moment van de dag waar je zeker even de tijd voor moet uittrekken. Maar deze pure smaken zijn niet alleen goed voor vlak na het opstaan, het vier-uurtje met een biscuit of voor na de maaltijd. Het is ook een verrassende smaakmaker tijdens het koken, bijvoorbeeld in sauzen en een prettige begeleiding bij bepaald soort eten.
De veelzijdigheid van thee is eindeloos…
Intussen beschikken wij over een ruim assortiment van dertig verschillende melanges en single origins, elk met een leuk en uniek eigen verhaal!
Voor elke gelegenheid hebben wij een geschikte kandidaat; verjaardag thee, thee voor na de maaltijd, thee voor tijdens het opstaan, thee voor het slapengaan, thee voor kinderen, thee voor tijdens een dieet, thee voor tijdens het eten van rood vlees of vis.
Kom gerust een keer langs in de winkel voor advies, snuffel even in de webshop of een leuk thee cadeau!

“What does tea represent to me ?
… The scent of a faraway land,
the echo of Ulysse’s journey,
the man’s desire…”
-Alfredo Carrai-

BREW

Tea

Time 4 a tea ceremony

Home